PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić: Izetbegović je mali sin velikog oca, SDA mora naći alternativu ako želi opstati

SDA će se raspasti ili će prepustiti rukovodstvo mlađem

Radončić: Onaj ko je gurnuo SDA u rupu, ne može ih izvući. N1

N1 televizija

4.4.2024

SDA je velika politička stranka, ali imaju problem lošeg rukovodstva. Nisam ja kriv što su se unutar te stranke pripremali politički atentati, što su organizovali montirane političke procese. Vidjeli ste kako je to kulminiralo sa Cikotićem i Novalićem, poručio je u današnjoj emisiji Dan uživo na N1 lider SBB-a i bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić.

- SDA nedostaje pozitivno liderstvo, Izetbegović je pokazao kao mali sin velikog oca nema kapacitet da upravlja tako velikim tankerom. SDA će se raspasti ili će prepustiti rukovodstvo mlađem. SDA mora naći alternativu ako želi opstati na političkoj sceni. Onaj ko ih je gurnuo u rupu, ne može ih izvući a to je dinastija Izetbegović - dodao je Radončić tokom gostovanja na N1.

Osvrnuo se na riječi ministra Konakovića o tome da je “BiH šampion EU integracija”.

- Konaković je rekao da je BiH šampion EU integracija. Nije tačno. Mi nismo dobili ni datum, Crna Gora i Srbija su otvorili poglavlja. Imamo otvorena vrata da pregovaramo, ali nisam pristalica da širimo lažnu euforiju. Nemojte da sijemo lažnu nadu, daleko je do EU - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.