MOTORIJADA

U Gračanicu stigli bajkeri iz 120 moto-klubova regiona

H. Č.
09.06.2018 17:54

Više stotina bajkera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije i Švajcarske, iz 120 moto –klubova danas su stigli na izletište Vis, 8 kilometara sjeverno od Gračanice, na 11. tradicionalne moto-susrete, koje uspješno kao i do sada organiziraju članovi MC “Lutalice” iz Gračanice.

U prirodnom okruženju, postavljen je kamp, u okviru koga se nalaze i sportski poligoni, kuhinja za bajkerski grah, te brojni šatori u kojima borave bajkeri. Njih će večeras zabavljati 4 benda.Tu su i bajkerska takmičenja, a najatraktivniije je spora vožnja motocikla.

Na ovoj motorijadi, nema defilela, jer bi to, kako ističe predsjednik MC “Lutalaice” Rasim Zahirović Raski, bilo teško tehnički izvodljivo. Umjesto toga, bajkeri uzivaju odmarajući se uz muziku.

- Ja sam prvi put na ovoj motorijadi. Ovo mjesto je kao izmišljeno za uživanje, neka se motocikli malo odmore od drumova. Inače, dolazim iz Zrenjanina. Stopostotni sam invalid, krećem se uz pomoć kolica, ali vozim tricikl i to je moje uživanje- kaže Slaviša Sarvak (43) iz Mihajlova kod Zrenjanina.

NA VRH