REAKCIJE

Bijedić: Informacije o navodnom dogovoru između SDP-a i SDA u TK su zlonamjerne izmišljotine

Riječ je o zlonamjernim izmišljotinama i one su, očito, produkt kuhinje koja želi unijeti smutnju

Enver Bijedić. Arhiv

A.H.

1.11.2018

Informacije o navodnom dogovoru između SDP-a i SDA da u Tuzlanskom kantonu zajednički formiraju vlast, a koje je tokom dana objavilo nekoliko portala, danas je u izjavi za naš medij oštro demantirao predsjednik KO SDP TK Enver Bijedić.

- Riječ je o zlonamjernim izmišljotinama i one su, očito, produkt kuhinje koja želi unijeti smutnju i razdor među članove naše partije. Ni u primisli nije bilo nikakvih razgovora sa SDA o zajedničkom formiranju vlasti u TK. Pregovarački tim SDP-a se striktno drži zauzetog stava koji je podržan od Kantonalnog odbora i od toga neće odstupiti – navodi Bijedić.

Na pitanje je li možda neki od članova stranke mimo odluka KO SDP-a „tajno šuruje“ s članovima SDA, a što se ovih dana, također, može čuti u Tuzli, Enver Bijedić je takvu mogućnost kategorički odbio.

- Ne želim se uopće baviti špekulacijama. Postoje organi partije i samo će se njihove odluke poštovati. Sve drugo je, ponovo kažem, nečija želja da u dosadašnje pregovore i dogovore s nama bliskim strankama unese pometnja. No, isuviše imamo iskustva s onima koji funkcioniraju na matrici „zavadi pa vladaj“ i to ovog puta neće proći – poručuje Bijedić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.