TUZLA

Bijedić: Nećemo koalirati sa SDA i PDA u TK

Piše: E.Sk

19.3.2019

Nakon što su danas, na poziv Kantonalnog odbora SDP-a, obnovljeni pregovori tzv. građanske koalicije o formiranju vlasti u TK, a kojem nisu prisustvovali predstavnici Demokratske fronte, u večernjim satima u tuzlanskom Domu penzionera održana je sjednica Predsjedništva KO SDP-a na kojoj su usvojeni zaključci vezani za istup predstavnika Saveza za bolju budućnost, koji su naveli kako u Skupštini TK imaju kapacitet od 9 ili 10 zastupnika.  

Zaključke možete pročitati ovdje:

1. U skladu sa zaključcima GO SDP-a BiH i KO SDP-a Tuzla, SDP BiH neće koalirati sa SDA i PDA u TK. 

2. KO SDP-a će KO SBB-a u pregovorima o uspostavi buduće većine tretirati u kapacitetu ostvarenom na posljednjim općim izborima, odnosno sa dva poslanika. 

3. Ukoliko novi pregovori u narednih sedam dana ne budu uspješni, KO SDP-a Tuzla će kao pobjednička stranka TK program i mjere rada planirane programom buduće Vlade dostaviti svim zastupnicima u Skupštini Kantona te kantonalne zastupnike koji kao pojedinci žele iste podržati, pozvati da podrže manjinsku vladu "građanskog bloka" u kojoj će funkciju premijera i najmanje šest ministara imati SDP BiH. 

4. Predsjedništvo KO SDP-a BiH, u proširenom sastavu s predsjednicima OO SDP-a BiH sa područja TK, načelnicima općina iz reda SDP-a BiH, predsjednicima savjeta KO SDP-a BiH te poslanicima SDP-a BiH u zakonodavnim tijelima BiH, u provođenju ovih zaključaka daje punu podršku predsjedniku KO SDP-a BiH Enveru Bijediću.

Sjednica KO SDP-a Tuzla održana je nakon jutrošnjeg sastanka s predstavnicima SBB-a, Naše stranke i SBiH, a sastanku se nije odazvao DF.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.