TUZLA

Nekadašnji Centar za srce transformiran u modernu multidisciplinarnu medicinsku ustanovu

Promjena naziva ove značajne medicinske ustanove ima za cilj proširenje portfolija usluga, kao i prenošenje i primjenu dosadašnjih iskustava na druge medicinske grane

Piše: A. H. / Avaz.ba

30.1.2020

Medicinski institut "Bayer" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Nakon skoro 12 godina od osnivanja tuzlanskog Centra za srce, ova poznata zdravstvena ustanova ubuduće će egzistirati kao Medicinski institut "Bayer" (Medical Institute Bayer-MIB), saopćeno je danas na konferenciji za štampu upriličenoj u Tuzli, a povodom aktuelne transformacije ovog centra u modernu multidisciplinarnu zdravstvenu ustanovu. 

Prema riječima direktora Instituta Elmira Jahića, promjena naziva ove značajne medicinske ustanove ima za cilj proširenje portfolija usluga, kao i prenošenje i primjenu dosadašnjih iskustava na druge medicinske grane.

Trenutno su u MIB-u fokusirani na razvoj gastroenteroloških i uroloških usluga, zatim opće i abdominalne hirurgije, te radiologije s interventnom radiologijom.

Kako je prisutnima saopćio Emir Mujanović, pomoćnik direktora za medicinske poslove, u Medicinskom institutu "Bayer" zaposlene su 174 osobe, od čega su 33 doktora i 77 medicinskih sestara i tehničara.

Institut se sastoji od pet centara, od kojih Centar za srce ima tri odjela, na kojima poznati stručnjaci iz oblasti kardiologije i kardiohirurgije obavljaju najzahtjevnije kardiološke procedure.

Inače, nazivom Medicinski institut "Bayer" u Tuzli ova medicinska ustanova želi odati počast i priznanje čuvenom dr. Karelu Bajeru (Bayer), prvom upravitelju Vakufske bolnice u Sarajevu (1885.) i prvom predsjedniku Udruženja ljekara Bosne i Hercegovine (1909.).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.