TUZLA

Smijenjen direktor Uprave policije TK Dževad Korman

Zbog ocjene "ne zadovoljava" kojom je ocijenjen njegov rad

Dževad Korman. Arhiv

Piše: A. H. / Avaz.ba

31.1.2020

Na jutrošnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona donesena je odluka kojom se s današnjim danom Dževad Korman smjenjuje s mjesta direktora Uprave policije MUP-a TK.

Kao obrazloženje za smjenu navedeno je da je rad direktora Kormana od 1. decembra 2018. do 30. novembra 2019. godine novoimenovani ministar unutrašnjih poslova ocijenio ocjenom „ne zadovoljava“, što je bio dovoljan razlog Vladi da zatraži od Nezavisnog odbora Skupštine TK njegovu smjenu.

Dževad Korman. Arhiv

- Očekivao sam odluku o smjeni. Naravno, to nakon svega ne iznenađuje. Čim dobijem rješenje, predam dužnost, zaštitu svojih prava zatražit ću na sudu, jer argumenti na koje se pozvao ministar nisu u skladu sa zakonom. Ja sam policijski službenik 28 godina i za mene je slovo zakona jedino čega se treba držati. Javnost mora znati da to ne radim zbog sebe, već zbog države kojo služim i zbog iskrene želje da u njoj vladaju zakoni, a ne anarhija – kazao je smijenjeni direktor UP-a TK Dževad Korman. 

Na pitanje je li do njegove smjene, odnosno negativne ocjene njegovog rada od ministra Sulejmana Brkića, kako kruže informacije, došlo nakon što je odbio s određenih policijskih pozicija smjenjivati dugogodišnje profesionalce i na njih postavljati politički podobne osobe, Korman je odbio komentirati.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.