TUŽILAŠTVO TK

Nakon nesreće kod Gračanice sa smrtnim ishodom: Vozač kamiona pušten da se brani sa slobode

Preminuo je vozač Opel Corse Amir Jašić

Teška saobraćajna nesreća. H. Čalić

H. Č.

19.4.2024

Nakon što je ispitan u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, vozač teretnog motornog vozila Volvo V. C. (53) iz Bratunca, danas je pušten da se brani sa sobode, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

- Vozač je ispitan u kantonalnom tužilaštu u Tuzli i pušten da se brani sa slobode, jer nisu utvrđeni razlozi za prijedlog mjere pritvora. Istraga protiv V.C. vodit će se u redovnoj proceduri. Vještak saobraćajne struke će Tužilaštvu dostaviti nalaze i mišljenje u skorije vrijeme - saopćenje je dostavljeno medijima iz Tužilaštva TK-a.

Inače, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu 17.aprila u 7,45 sati na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla u naselju Miričina kod Gračanice učestvovala su tri vozila, Opel Corsa kojom je upravljao Amir Jašić (73) iz Brijesnice Male, Škoda Fabia kojom je upravljala S.K. (37) iz Tešnja i teretno vozilo marke Volvo, upraljao V.C. (53) iz Bratunca.

Na licu mjesta smrtno je stradao vozač Opel Corse Amir Jašić, dok su povrijeđene njegova saputnica S.J. i vozačica S.K. (37) Škoda Fabia iz Tešnja. One su smještene u Opću bolnicu u Gračanici. Nakon ove saobraćajne nesreće, vozač Volva se udaljio sa lica mjesta, ali je sustignut na ulazu u Gračanici. Priveden je u PU Gračanicu, gdje je zadržan, a potom predat tuzlanskom tužilatvu, saopćeno je iz MUP Tuzlanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.