TUZLA

Omiljeno šetalište dobiva novo ruho

Obnovit ćemo fontanu „Leda“, prostor poznat kao Tepsija i promijeniti tartan staze u Aleji mladosti, kaže Imamović

Radovi počeli od dijela gdje su biste narodnih heroja. A. Bajrić

Piše: E. Skokić

10.2.2020

Raspoloženje građana Tuzle je različito kada je riječ o sanaciji kompleksa Slana Banja. Jedni podržavaju aktivnosti Gradske uprave, dok drugi napominju kako su se trebali riješiti prioritetniji problemi u sferi komunalne infrastrukture.

Moderni obrisi

Kompleks Slana Banja, nakon što se završe radovi u vrijednosti od 500.000 KM, dobit će sasvim nove, modernije obrise.

- Obnovit ćemo fontanu „Leda“, zatim prostor poznat kao Tepsija i promijeniti tartan staze u Aleji mladosti – ističe Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Čitav kompleks će biti znatno bolje osvijetljen. A. Bajrić

Radnici JKP „Komunalac“ očistili su područje pod šumom od smeća i drugog otpada, a rezultati njihovog rada, kako ističu, bit će vidljivi s prvim danima proljeća kada sve ozeleni.

- Dovršit ćemo i preostale radove vezane za idejni projekt „Kapija“ koji je radio Zavod za urbanizam. Popravit ćemo spomenike koji se tiču perioda 1992.-1995. godina, a čitav kompleks će biti znatno bolje osvijetljen kako bi u večernjim satima poboljšali sigurnost građana koji se nađu na omiljenom šetalištu – ističe Imamović.

Sanacija kompleksa započela je na području gdje su postavljene biste narodnih heroja iz NOB-a i bista Josipa Broza Tita.Završna faza radova je na Vidikovcu, s kojeg se pruža neodoljiv pogled na Panonska jezera i grad podno Ilinčice.


Spomenički objekt

- Nakon sanacije stepeništa i bista narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata, nama je trenutno u fokusu zapadni dio kompleksa. Uradit ćemo ozbiljniju sanaciju stepeništa koje vodi prema groblju ubijene mladosti 25. maja 1995. godine. Napravit će se lijep spomenički objekt, na kojem će biti imena svih civilnih žrtava rata u periodu 1992.-1995. godina – naglašava Mirela Ujić, šef Službe za komunalne poslove u Gradskoj upravi Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.