U DOMU PENZIONERA U TUZLI

Nema prijema novih korisnika do 15. jula

Mogu se dostavljati namirnice koje će morati proći proces dezinfekcije

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

29.6.2020

Još ranije zabranjene posjete. Avaz

Menadžment Javne ustanove „Dom penzionera“ Tuzka, usljed složene epidemiološke situacije na području Tuzlanskog kantona, donio je odluku o privremenoj obustavi prijema novih korisnika do 15. jula ove godine.

- Još ranije smo obustavili posjete korisnicima naših usluga, a njihovi srodnici ili skrbnici informacije o njima mogu dobivati na broj telefona 062 932-785. Korisnicima se mogu donositi neophodne namirnice koje će naši radnici uredno primiti na recepciji te nakon dezinfekcije dostaviti korisnicima u sobe – navode u JU „Dom penzionera“.

Ispoštovati procedure

Radi suzbijanja pojave virusa COVID-19 prilikom dostave namirnica i ostalih potrepština koje se šalju moraju se ispoštovati sljedeće procedure: lijekovi i sredstva za higijenu moraju biti zapakovani u originalnom pakovanju, voće se dostavlja maksimalno po pola kilograma, keks pakovanje do 300 grama, čokolada pakovanje do 100 grama, sokovi maksimalno do jedan litar, vitamini, vitaminski preparati, čajevi, kafa, šećer u industrijskom ili originalnom pakovanju, te cigarete koje mogu biti i ručno motane.


Dostava na ulazu

- Svi proizvodi koji se donesu moraju biti zapakovani i dezinficirani, a dostavljaju se u kesi na ulazu radniku JU „Dom penzionera“, koji će također izvršiti dezinfekciju svega donesenog. Ono što se dostavi danas, korisnicima će biti predato tokom sutrašnjeg dana zbog procesa dezinfekcije. Strogo je zabranjeno donositi prehrambene artikle, kao što su suhomesnati proizvodi, mliječni proizvodi i kuhana jela – upozoravaju u JU „Dom penzionera“ Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.