UNSKO-SANSKI KANTON

BIHAĆ: MZ Golubić ne zaboravlja heroje

Dan branilaca

A.De.

17.6.2016

U bihaćkoj mjesnoj zajednici Golubić obilježena je 24. godišnjica otpora agresoru. U herojskoj borbi 12. juna 1992. godine život je dao Hase Dervišević, prvi od ukupno 28 mještana ove mjesne zajednice koji su poginuli tokom rata.

U obraćanju prisutnima značaj ove bitke naglasili su ratni komandant Hamdija Abdić Tigar i dozapovjednik štaba HVO-a Franjo Grgić.

- Gradska uprava će nastaviti podržavati i organizirati sve manifestacije koje baštine odbrambeno-oslobodilački rat i sve značajne datume te samo okupljanjima poput ovoga možemo biti sigurni da se herojska borba boraca 5. korpusa Armije RBiH, HVO-a i policije nikada neće zaboraviti - istakao je Fuad Mujagić, savjetnik gradonačelnika Bihaća.

Cvijeće je položeno i na spomen-obilježjima Humci, u MZ Ribić-Orljani i MZ Ružica te rimokatoličkom groblju Žegar.

Čestitka SBB-a

Povodom 16. juna, Dana branilaca Bihaća, Gradski odbor Saveza za bolju budućnost svim građanima Bihaća, pripadnicima 5. korpusa Armije RBiH, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca uputio je iskrene čestitke.

- Neka ovi dani u godini budu ti kad se trebamo zapitati je li i koliko radimo u interesu boračke populacije i svih drugih građana da žrtva naših branilaca ne bi bila uzaludna - saopćeno je iz GO SBB-a Bihać.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.