CAZIN Izgradnja osnovne škole

Uposleni i 800 đaka imat će mnogo bolje uvjete za rad

S. JAPIĆ
03.04.2018 16:33

Foto: Novi objekt niče uz stari

Iako se nalazi u gradu i ima najveći broj učenika u Cazinu, objekt Osnovne škole „Cazin 1“ je najstariji i najviše dotrajao.

Sagrađen je prije više od pola stoljeća i već odavno se javila potreba za izgradnjom nove škole. Nakon godina čekanja i nastojanja da se osiguraju sredstva i potrebna papirologija, od septembra prošle godine počela je gradnja novog objekta, što je obradovalo više od 800 učenika, kao i uposlene. Okončanje radova očekuje se do početka nove školske godine.

- Do sada je od 1.000.000 maraka iz budžeta utrošeno oko 300.000. Osim toga, očekujemo i da će 400.000 maraka izdvojenih u gradskom budžetu biti implementirano vrlo brzo. To bi trebalo biti dovoljno da se pokrije objekt i da se ugradi stolarija, nakon čega krećemo s narednom fazom radova. Potrudit ćemo se da nastavni proces odradimo do kraja – rekao je Zlatko Sabljaković, direktor škole.

Prema planu, u novi objekt bit će utrošeno 2,56 miliona maraka. Okončanje radova očekuje se do septembra, odnosno početka nove školske godine.

  • Sabljaković: Dovoljno sredstava
    Sabljaković: Dovoljno sredstava

Tagovi

Cazin škola
NA VRH