NA LICU MJESTA Policija ne dozvoljava da izađu

Autobusi s migrantima krenuli za Sarajevo

Još jedna neprespavana noć

A. SADIKOVIĆ
24.10.2018 09:37

Foto: A. Sadiković

Foto: (A.Sadiković)

14:38

Prema najnovijim informacijama, autobusi s migrantima, uz policijsku pratnju, krenuli su put Sarajeva. Iako su negodovali zbog povratka, sve je prošlo bez incidenta.

Foto: (A.Sadiković)

13:37

Nakon više od sat pregovora, migranti koji su se nalazili u vozu na Željezničkoj stanici u Bihaću ulaze u autobuse, koji su poslani kako bi ih vratili u Sarajevo.

12:41

Kako javlja reporterka "Avaza" s lica mjesta, na Željezničku stanicu su stigla dva autobusa, koja bi trebala prevesti 96 migranata nazad u Sarajevo. U ovim trenucima, oni su i dalje u vozu. Veliki broj pripadnika MUP-a USK je na stanici.

9:37

Prema nezvaničnim informacijama, trenutno se na Željezničkoj stanici Bihać nalazi Talgo voz s migrantima, kojima policija ne dozvoljava da se iskrcaju.

Talgo voz broj 714 stigao je u 0.25 sati, a prema voznom redu, voz 715 nije otpremljen za Sarajevo. Trenutno stoji u stanici Bihać sa 90 migranata, kojima policija ne dozvoljava izlazak. Za uposlenike stanice ovo je bila još jedna neprespavana noć. O situaciji na stanici u Bihaću izvještavat ćemo tokom dana.

Tagovi

Migranti Bihać
NA VRH