USPJESI

Kladušanin prvi tjelohranitelj s međunarodnom licencom

Bilić je i trener u Karate klubu Fudokan iz Velike Kladuše i veliki zaljubljenik u borilačke sportove

Bilić (lijevo) prilikom preuzimanja certifikata

Piše: A. DIZDAREVIĆ

5.12.2018

Kladušanin Elvir Bilić (24 godine) nedavno je uspješno završio IBA-in tečaj, čime je postao prvi tjelohranitelj (bodyguard) u Velikoj Kladuši, ali i na području Unsko-sanskog kantona po licenci IBA-e (Međunarodne tjelohraniteljske asocijacije).

Oblast zaštite

Bilić, koji već šest godina radi kao zaštitar na području velikokladuške općine, odlučio je unaprijediti svoje znanje i vještine. Upisao je IBA-in tečaj i uspješno ga završio, tako da mu se trud u konačnici isplatio jer je sada jedan od članova asocijacije svjetskog brenda kada je u pitanju oblast zaštite važnih osoba.

- Ovo priznanje mi uistinu puno znači, posebno jer sam prvi u Velikoj Kladuši i USK s ovom licencom. IBA mi je ponudila dobar nivo praktične obuke i znanja. Prošao sam kroz teške psihičke i fizičke pripreme koje su mi se na kraju i isplatile - kazao je Bilić.

Pomoćni trener

Bilić je uspješno apsolvirao osnovni tečaj koji mu otvara vrata daljnjeg usavršavanja u budućnosti. Inače, Bilić je i trener u Karate klubu Fudokan iz Velike Kladuše i veliki zaljubljenik u borilačke sportove. Ranije je bio i pomoćni trener u Kik-boks klubu Isak.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.