BIHAĆ

Tučnjava u Prihvatnom centru "Bira": Povrijeđen migrant, u toku pretresi

U prošloj godini evidentirano ukupno 77 krivičnih djela koja su počinili strani državljani

Bihać: U tuči povrijeđen migrant. Srna

Srna

24.1.2019

Jedna osoba lakše je povrijeđena u tučnjavi migranata u neposrednoj blizini Prihvatnog centra za migrante "Bira" u Bihaću, potvrdio je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić.

Šiljdedić je rekao da se incident dogodio sinoć te da je migrant iz Pakistana prijavio da ga je, bez ikakvog povoda, fizički napalo više migranata, koje ne poznaje.

Prema njegovim riječima, migrantu iz Pakistana nanesene su povrede lijeve noge hladnim oružjem, najvjerovatnije, nožem.

- Osobe su pobjegle, a povrijeđenom je ukazana medicinska pomoć i konstatirane lakše povrede - naveo je Šiljdedić i dodao da policija traga za počiniocima.

Šiljdedić je rekao da policija Unsko-sanskog kantona vrši periodične akcije i pretrese objekata u kojima su smješteni migranti te da je u toku pretres u Prihvatnom centru "Bira".

- U pretresu objekta učestvuje gotovo 200 naših pripadnika s ciljem pronalaženja predmeta pogodnih za nanošenje povreda i eventualno narkotičkih sredstava. O rezultatima aktivnosti više će se znati po završetku akcije - istakao je Šiljdedić.

On je napomenuo da je sigurnosna situacija u Unsko-sanskom kantonu, kada je riječ o migrantima koji borave na ovom području, u posljednjih mjesec-dva povoljnija u odnosu na ljetni period.

Šiljdedić je naveo da je zabilježen manji broj krivičnih djela i incidenata i, što je najbitnije, nema registriranih teških krivičnih djela.

- U prošloj godini evidentirano je ukupno 77 krivičnih djela koja su počinili migranti. Od toga 15 krivičnih djela su učinili državljani BiH. Javni red i mir je narušen 42 puta. Evidentirano je više od 700 različitih manjih incidenata koji nemaju obilježje krivičnog djela niti prekršaja, ali se mogu povezati s ovom situacijom - rekao je Šiljdedić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.