MANIFESTACIJE

Mjesec zabave, druženja, uživanja

Počinjemo stvarati i zimsku turističku ponudu, kaže Amidžić

Organizatori najavili bogat program. Fena

Fena

11.12.2019

Ovogodišnja manifestacija "Bihaćka zimska priča" počela je 9. decembra i trajat će do 5. januara. Hiljade posjetilaca i treću godinu će uživati u klizalištu, Zimskom parku, gurmanskom i obrtničkom bazaru te brojnim sportskim i kulturnim dešavanjima.

- Ovim projektom već treću godinu potpuno oživljavamo Bihać zimi. U „Winter parku“ imamo 18 impresivnih programskih dana, kada ćemo ugostiti renomirane bendove iz regiona. Naša zimska priča trajat će skoro mjesec, u okviru koje ćemo najmlađima omogućiti klizanje na Gradskom trgu, a ostalima gurmanski i obrtnički bazar, malonogometni turnir i brojna druga kulturna i zabavna dešavanja. Na ovaj način u Bihaću zaista počinjemo stvarati i zimsku turističku ponudu - riječi su direktora Gradske turističke zajednice Armina Amidžića.

Domaći bendovi

Građane Bihaća i njihove goste u novogodišnjoj noći zabavljat će bend „The Babe Barbarela“ i Nejra Karabegović.

- Dogovoreni su i nastupi brojnih domaćih bendova, te sastava iz Sarajeva, Banja Luke i susjedne Republike Hrvatske - istakao je član Organizacionog odbora Zulfikar Handukić.

Posebno je naglašeno kako je ovo najbolji mogući završetak izuzetno uspješne godine, u kojoj je realiziran vjerovatno i najveći broj uspješnih manifestacija u gradu, kada je u pitanju period od posljednjih desetak godina.

Godina za pamćenje

- Imali smo izvanrednu turističku sezonu. Ponosni smo na „Bihaćko ljeto“, „Una-regatu“, „Ulicom Bišća“ i „Jesen na Gelenderima“. Imali smo niz vrhunskih muzičkih koncerta, sportskih i kulturnih dešavanja. Došlo je vrijeme da zimskom čarolijom ispratimo godinu za pamćenje, barem kada je u pitanju ovaj segment - naglasio je direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.