ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Zbog teške situacije penzioneri ove godine neće na more

Aktuelnosti u Udruženju penzionera Maglaj

N. Br.

30.6.2016

Udruženje penzionera Maglaj mjesečno ostane bez 11 svojih članova. Prošle godine umrlo je ukupno 126 članova ovog udruženja. I pored teške finansijske situacije, u Udruženju tvrde da redovno ispunjavaju obaveze prema svojim članovima. Osim redovnih isplata posmrtnina porodicama umrlih članova, za 15 do 20 socijalno najugroženijih penzionera mjesečno bude isplaćeno po 50 KM, najčešće za liječenje.

- Teško se nosimo s nedostatkom sredstava. Da smo dobili sredstva koja su planirana budžetom Općine kao pomoć socijalno ugroženim i bolesnim penzionerima, oko 30.000 KM za četiri godine, i našim članovima bilo bi bolje - kaže Mustafa Buljubašić, predsjednik Udruženja.

Završeno je i prijavljivanje za nabavku ogrjeva za narednu sezonu, a penzioneri su ukupno naručili 300 tona uglja i 400 kubnih metara drveta.

- Isporuke uglja i drveta očekujemo u avgustu i septembru. Naravno, kvalitet i kvantitet su nam najvažniji - dodaje Buljubašić.

Kako kaže, trenutno nema zainteresiranih za ljetovanje u Neumu, što će u Udruženju kompenzirati organiziranjem druženja i izleta. Planirane su organizacija bajramskog sijela, kao i posjeta nekim gradovima koje članovi Udruženja još nisu obišli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.