ZDRAVSTVO

Indijci žele investirati u zdravstvene programe na području ZDK

Fena

26.4.2018

Članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona, predstavnici Rektorata Univerziteta u Zenici i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK razgovarali su o mogućnostima ulaganja u projekte javno-privatnog partnerstva na prostoru ovog kantona s članovima delegacije Istraživačkog instituta i medicinskog koledža iz pokrajine Chanai iz Indije, koja je u radnoj posjeti BiH.

Na radnom sastanku gostima je prezentiran nedavno usvojeni Zakon o javno-privatnom partnerstvu na području ZDK i razgovarano o mogućnosti šire saradnje u oblasti zdravstva i mogućnostima investiranja u ovoj oblasti u BiH.

Kantonalni ministar zdravstva ZDK Dragoljub Brenjo upoznao je goste o mogućnostima saradnje na bazi Zakona o javno-privatnom partnerstvu, prezentirao neke od projekata iz zdravstvene oblasti te ponudio uspostavljanje saradnje na tim i drugim projektima.

- Ovo su za nas interesantni programi, jer mi, inače, razvijamo programe iz oblasti akademske saradnje i edukacije medicinskih profesionalaca s obzirom na to da imamo značajna iskustva u organizaciji edukacijskih kampova u različitim oblastima medicine. Naš medicinski koledž broji devet fakulteta iz raznih oblasti zdravstva, tako da postoji velika mogućnost uspostavljanja saradnje sa zdravstvenim institucijama iz Zeničko-dobojskog kantona - kazao je šef delegacije medicinskog koledža Vijaya Raghavan.

Razgovori o saradnji ovih institucija nastavit će se konkretnim prijedlozima prema katalogu projekta iz zdravstvene oblasti koji su već urađeni kao prateći programi Zakona o javno privatnom partnerstvu u Zeničko-dobojskom kantonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.