ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Muftija mostarski Salem ef. Dedović dobitnik ''Lastavičke povelje'' za 2018.

Vjersko-kulturna i sportska manifestacija

Fena

30.7.2018

Vjersko-kulturna i sportska manifestacija "Lastavica 2018“ zvanično je počela današnjom pres-konferencijom u Musali u Zenici, a nakon niza vjerskih, kulturnih i sportskih sadržaja centralni program bit će održan na platou "Lastavice“ u nedjelju, 5. avgusta. 

Tom će prilikom za doprinos razvoju vjere, kulture i tradicije muslimana za 2018. godinu biti uručena "Lastavička povelja“ muftiji mostarskom Salemu ef. Dedoviću, dok će "Lastavička plaketa“, priznanje za doprinos organizaciji "Lastavice“, biti dodijeljena Policijskoj stanici Crkvice iz Zenice.

- Ovo je manifestacija s dugom tradicijom, ali ovo je deseta, jubilarna godina kako je organizira Muftijstvo zeničko. Ovogodišnja ''Lastavica'' bit će organizirana i u znaku poziva Bošnjacima da čuvamo vjersko i nacionalno jedinstvo, da čuvamo porodicu, da međusobno dijelimo naša razmišljanja, brige i nadanja te da budemo optimisti - izjavio je Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za pitanja i obrazovanje Muftijstva zeničkog, koji je svečano i otvorio ovu manifestaciju.

Od sadržaja iz vjerskog dijela programa ef. Kavazović izdvojio je sutrašnji omladinski mevlud nakon akšam-namaza u džematu Puhovac, zatim "Večer Kur'ana” u Vrandučkoj tvrđavi u petak, 3. avgusta, mevludski program i Zikr uoči centralnog programa na platou Lastavice te i sam centralni program na Lastavici, na tromeđi Zenice, Zavidovića i Kaknja.

- Lastavičke poruke ove će godine uputiti muftija zenički Ejub ef. Dautović i muftija mostarski Salim ef. Dedović - najavio je Kavazović.

Manifestacija je i ove godine, promocijom knjiga “Ilmihal” Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka i “U potrazi za svetim dovištima na području Muftijstva travničkog”, dijelom izmještena i u medžlise Zavidovići (srijeda, 1. avgust) i Tešanj (subota, 4. avgust). 

Ove će knjige u četvrtak, 2. avgusta, biti promovirane i u Zenici, a sve su promocije zakazane za 19 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.