ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Članovi Foruma mladih SBB-a pomažu oboljelom Emsudinu Kariću

Z.K.

14.8.2018

Članovi Foruma mladih SBB-a iz Breze, Visokog, Vareša i Zenice organizirali su dvodnevni humanitarni bazar za oboljelog 40-godišnjeg Emsudina Karića iz Breze, kojem je hitno potreban novac za operaciju.

Članovima Foruma, bazaru su se pridružila i djeca s poteškoćama u razvoju iz JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK“. Oni su svoje proizvode, koje izrađuju u radionicama, uručili članovima Foruma koji su ih potom prodavali na bazaru, a sav zarađeni novac preusmjeren je na žiro račun oboljelog Emsudina.

Emsudin ima oštećenje srca koje radi sa samo 27 posto kapaciteta i potrebna mu je ugradnja aparata - defibrilatora s elektronskom uvodnicom, a koji košta 19.000 KM.  Ovaj aparat bi mu omogućio pojačan rad srca na gotovo 40 posto.

Pošto je Emsudin slabog materijalnog stanja i otac maloljetnog djeteta koje se školuje, on sa svojom minimalnom penzijom nije u mogućnosti platiti ovaj hirurški zahvat. Zbog toga se mole svi ljudi dobre volje da pomognu Emsudinu. Uplate se mogu izvršiti u "Unicredit Bank" na ime Emsudin Karić i broj žiro računa: 3389002505061385.

Humanitarni bazar traje i danas.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.