STRAVIČNO

Uznemirujuće fotografije ubijanja pasa u Zavidovićima

Niko ne odgovara za ove brutalne činove

Strašni prizori ubijanja. Privatna arhiva

Petface.net

15.11.2018

U Zavidovićima se psi ubijaju, a niko ne odgovara na to. Slučajevi su prijavljivani, ali bez rezultata.

Čitateljica Jasna poslala je portalu "Petface" snimke i fotografije uznemirujućeg sadržaja, na kojima se vide psi u koje je pucano. Nedavno je ubijeno šest pasa u Zavidovićima.

- Znam da ih ne mogu spasiti sve, niti ih vratiti, al’ bar ću pokušati sve da ovaj grad, koji je ubio posljednjih 5-6 zima na stotine, sad već pasa, dobije epitet zla. Dva psa koja su ubijena u februaru ove godine u krugu gradskog vrtića, dok su djeca bila tu, nismo mogli ni da izvučemo mrtve van od petka do utorak - ističe za "Petface" čitateljica Jasna.

Ona navodi da je također i jedan vlasnički pas ubijen ispod prozora stana u kojem je spavao dvogodišnji dječak i dodaje da su podnijeli tužbu i da niko nikad nije odgovarao.

- U krugu dječijeg vrtića pas je ubijen dok su djeca bila vrtiću, bio je petak i psa su nakon radnog vremena ostavili zaključanog. U 1 sat ujutro smo preskakali ogradu od 2 do 3 metra, ali nismo ga mogli izvući, pa smo ostali s njim do 7 ujutro - navodi Jasna i kaže da su dobili prijavu za upad na privatni posjed vrtića. 

Taj pas je, prema riječima sagovornice, dugo živio u kvartu i ljudi su ga hranili i navela je još da ovakvih slučajeva ima mnogo i čini se da tome nema kraja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.