MAGLAJ

Položeno cvijeće na spomen-obilježje prvom šehidu Rifatu Abidoviću

Nosilac aktivnosti je Savez RVI ZDK, uz punu podršku Općine i organizacije RVI

Maglaj: Položeno cvijeće na spomen-obilježje šehidu Rifatu Abidoviću. N. Br.

N.Br.

22.11.2018

U Maglaju je svečano obilježena 26. godišnjica formiranja Trećeg korpusa Armije Republike BiH. Praksa je da se ovaj značajan datum svake godine obilježava u drugoj općini ZDK, pa je tako ove godine Maglaju ukazana čast da bude domaćin proslave godišnjice.

Nosilac aktivnosti je Savez RVI ZDK, uz punu podršku Općine Maglaj i organizacije RVI Maglaj. U okviru obilježavanja godišnjice, danas su delegacije boračkih organizacija sa područja ZDK i općine Maglaj položile cvijeće na spomen-obilježje prvom šehidu maglajske općine Rifatu Abidoviću, nekadašnjem pripadniku MUP-a, kao i na Centralno šehidsko mezarje Podborik, gdje je svoj smiraj pronašlo 150 šehida - poginulih branilaca. S posebnim emocijama, u Maglaju su danas boravili i pukovnik Haso Ribo, načelnik štaba Trećeg korpusa Armije RBiH i Jusuf Rakman, predsjednik Saveza RVI ZDK. 

U okviru obilježavanja 26. godišnjice formiranja Trećeg korpusa, prigodne poklone dobilo je četvero pripadnika boračkih populacija sa područja maglajske općine, i to Husein Blitović, ratni vojni invalid, Remzija Hodžić, član porodice šehida, nosilac odlikovanja "Zlatni ljiljan" i 100% RVI Himzo Bašić Trošo, te demobilisani borac Elvedin Šahbaz.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.