NEVRIJEME

Na terenu sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo

Saobraćaj se odvija otežano

Građani u akciji čišćenja. Nejra Bradarić

N.Br.

15.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Prve obilnije snježne padavine ove sezone donijele su velike probleme i na području maglajske općine. 

Procjenjuje se da je palo nešto više od 30 centimetara snijega. Saobraćaj se na većini putnih pravaca odvija otežano, posebno u naseljima u višim predjelima. 

Radnici Komunalnog javnog društva (KJD) ''Maglaj'' aktivni su od petka, rade cijeli dan i noć, a na terenu je oko 40 radnika i sva raspoloživa mehanizacija KJD i partnera u mjesnim zajednicama s kojima Društvo ima sklopljen ugovor o zimskom održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva. 

Mehmed Bradarić, direktor KJD-a, tvrdi da trenutno stanje graniči s vanrednim prilikama. 

- Čitavu noć s petka na subotu proveli smo na terenu, uvjeti su otežani i mi ulažemo vanljudske napore da putevi budu prohodni i da se saobraćaj odvija koliko-toliko normalno. Na terenu je sva naša mehanizacija kao i naših partnera, koji smo angažirani po mjesnim zajednicama. Računamo da je blizu 40 ljudi na terenu - rekao nam je Bradarić.

Radnici KJD rade na raščišćavanju ulica i trotoara u gradu, dok su građani i vlasnici poslovnih objekata dužni očistiti snijeg ispred svojih zgrada, odnosno poslovnih objekata, u skladu s Odlukom o komunalnom redu. 

Kako smo se i sami uvjerili, u pojedinim dijelovima grada građani baš i nisu shvatili svoju obavezu, ali puno je više bilo onih koji su se prihvatili lopata.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.