ŽEPČE

Ramazanski paketi za obilnije iftare i sehure

Ramazanskim paketima obradovano 785 postača u općini Žepče

R. Ag.

17.5.2019

Narod Saudijske Arabije i ove godine povodom mubarek mjeseca ramazana uputio je putem humanitarne organizacije "Igasa" prehrambene pakete postačima BiH. 

Prvi ramazanski paketi, u saradnji s Medžlisom Islamske zajednice Žepče, podijeljeni su na području općine Žepče, i to u mjesnim zajednicama Žepče, Željezno Polje i Begov Han. Bogatim ramazanskim poklon paketima predstavnici "Igase" obradovali su 785 postača Žepča, Šahmana, Briždža i Gornje Golubinje. 

Ramazanski paketi uručeni su uglavnom postačima koji su u stanju potrebe i lošijeg su imovinskog stanja. Prema riječima imam Medžlisa IZ Žepče Benjamina ef. Hodžića, s obzirom na sadržaj i količinu, ovo je značajna pomoć postačima lošijeg imovinskog stanja u ramazanu.

Kako kažu predstavnici "Igase", cilj ove ramazanske akcije naroda Saudijske Arabije koja u BiH traje više od dvije decenije je da se poklonjenim paketima uz ramazan dodatno obogate trpeze postača što kvalitetnijim i obilnijim iftarima i sehurima.

Ramazanskim paketima "Igase" bit će počašćeni i postači Zenice, Travnika i Prijedora, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 50.000 KM. "Igasa", osim ramazanskih paketa, gotovo svake godine muslimanima Žepča i okolnih mjesta isporuči veliki broj kurbana u dane Kurban-bajrama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.