PROBLEMI

Poraz zavidovićkog sporta

Na društvenim mrežama apeliraju da se učini nešto po ovom pitanju

Ključ u bravi sportske dvorane. Ar.Memišević

Piše: Ar. Memišević / Avaz.ba

19.9.2019

Nakon niza problema koji se vuku posljednjih godina, a tiču se uglavnom održavanja sportske dvorane u Zavidovićima, u srijedu je stavljen ključ na ovaj objekt, što su Zavidovićani doživjeli kao svojevrstan poraz, ali i dokaz da ovaj grad itekako tone, i to sve dublje. 

Objekt je zaključan jer prije svega treba uslijediti primopredaja od ŽRK „Krivaja“ kojem je ugovor o upravljaju nakon šest godina istekao krajem prošlog mjeseca, a predat će se Ministarstvu obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona, odnosno Drugoj osnovnoj školi. 

Međutim, Školski odbor donio je odluku da sklopi ugovor s Općinom te da ipak Općina preuzme upravljanje. 

Kompletna procedura će zasigurno potrajati, a do tada će biti ključ u bravi. Nakon što Općina i zvanično ponovo preuzme objekt sportske dvorane, procijenit će se postoje li uvjeti, u prvom redu sigurnosni, za korištenje. 

Brojni korisnici sportske dvorane, klubovi, organizacije i pojedinci, potvrdili su da uvjeti u ovom objektu nisu zadovoljavajući, a sve je kulminiralo nedavnim prekidom utakmice zbog prokišnjavanja krova, čija je sanacija urađena prošle godine. 

Ženski rukometni klub „Krivaja“ za ovakvo stanje krivi direktno načelnika općine Hašima Mujanovića, koji se oglušio na njihove apele da im se pomogne, te zbog neredovnog isplaćivanja tranše iz budžeta u visini od 30.000 maraka, koji su, kažu, morali moliti. Napominju da posljednje tri godine niko od nadležnih nije pokazao interes da se pomogne, čak naprotiv. 

Ukazuju na dugogodišnji nekorektan odnos načelnika prema ovoj sportskoj organizaciji traje godinama, a za određene nelegalne radnje će, kažu, tražiti zvanična objašnjenja - kažu iz ŽRK „Krivaja“. 

U međuvremenu, Zavidovićani su ogorčeni na činjenicu da je simbol sporta u ovom gradu zaključan. Na društvenim mrežama apeliraju da se učini nešto po ovom pitanju, čak se pozivaju i na mirne proteste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.