SVEČANOSTI

Rektor Kukić: Bh. društvo dobiva nove mlade s vještinama

Promovirani 461 diplomant i 53 magistranta

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

26.10.2019

Promocija diplomanata i magistranata - Avaz
Promocija diplomanata i magistranata - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Univerzitet u Zenici promovirao je danas u “Areni” 514 završenika prvog i drugog ciklusa studija, od čega 461 diplomant i 53 magistranta. 

Prema riječima rektora Damira Kukića, ovo je veliki dan za Univerzitet u Zenici, posebno jer je odlazak mladih u druge države svakodnevica 21. stoljeća, te da stručnjaci i iz drugih zemalja idu na druga tržišta, međutim, oni se trude da ih zadrže.

- Ovo su najljepši trenuci, diplomanti i njihove porodice su sretni, ali i bh. društvo koje dobiva nove mlade s vještinama, koji će kreirati svoju i budućnost društva - rekao je Kukić.  

Ajša Luković, studentica završne godine Pravnog fakulteta, dobila je Povelju dekana za prosjek ocjena 10, koja je ponosno izjavila da bi ponovo izabrala i upisala Zenički univerzitet.

- Izabrala bih isto jer imamo sve, znanje, razmjenu studenata i takmičenja, a imam još jednu godinu i već razmišljam kako završiti pripravnički i gdje raditi, međutim, sigurno ostajem u BiH - poručila je Luković.

Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, izjavio da su pred diplomantima novi koraci te da će svakom od njih svijet izgledati originalno. 

- Ukoliko odlučite tragati za poslom već sada, želim vam sreću i uspjeh, kako to želim i svojim sinovima. Ako odlučite nastaviti studij, predlažem da to bude naš univerzitet jer je kao najmlađi učinio mnogo toga, a mi ćemo čvrsto stajati iza obrazovanja u ZDK - kazao je Kozlić, čestitajući diplomantima i magistrantima.

U prigodnom programu učestvovao je i Omladinski hor Zenica s maestrom profesorom Milenkom Karovićem na čelu, a ceremonija je završena čitanjem svečane izjave i bacanjem toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.