ZENICA

Odobrena sredstva za nabavku opreme u osam klubova sjedeće odbojke

Svaki od osam timova s ovog područja koji učestvuje u tri ranga takmičenja, dobit će po 1.500 KM, što je dovoljno za kupovinu devet lopti

Piše: D. J. / Avaz.ba

20.11.2019

Prijem predstavnika klubova sjedeće odbojke. D. J.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković organizirali su prijem za predstavnike klubova sjedeće odbojke sa područja ZDK, na kojem je uručena Odluka o odobravanju sredstava za nabavku sportske opreme.

Svaki od osam klubova sa područja ZDK koji učestvuju u tri ranga takmičenja, dobit će po 1.500 KM, što je dovoljno za kupovinu devet lopti.

- Vlada u kontinuitetu daje podršku razvoju sporta. Imam običaj da kažem da ovoj populaciji ne treba pomoć, već podrška – rekao je premijer Ganić.

Ministar Čolaković u izjavi za medije istakao je da je ovo skromna pomoć za nabavku opreme. Pomenuta oprema neophodna je klubovima, jer kvalitet lopti koje imaju, ne zadovoljava propisane uvjete.

- Ova sredstva će biti utrošena za nabavku lopti marke "Molten", jer su nas propozicije Paraolimpijskog komiteta „natjerale“ na to, jer će se naredne Paraolimpijske igre u Tokiju igrati upravo s njima - rekao je Hajrudin Zekić, predsjednik Saveza sjedeće odbojke ZDK, i dodao da će Savez, također, donirati još po tri lopte svakom klubu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.