AKTUELNO

"Zenicatrans": Dogovoren sastanak sa Savezom samostalnih sindikata saobraćaja i veza

Blokada Autobuske stanice ostaje kao i do sada

Piše: D. Jurišić / Avaz.ba

22.1.2020

Radnici "Zenicatransa" - Avaz
Radnici "Zenicatransa" - Avaz
Radnici "Zenicatransa" - Avaz
"Zenicatrans" - Avaz
Radnici "Zenicatransa" - Avaz

Radnici „Zenicatransa“ koji već četvrti dan štrajkaju glađu su iscrpljeni, ali ponavljaju da će ostati ustrajni u svojim zahtjevima.

- Blokada Autobuske stanice ostaje kao i do sada. Odluku Suda nismo dobili mi, nego je poslana Savezu samostalnih sindikata saobraćaja i veza (SSSSV), ali smo upoznati s njom. Iskoristit ćemo rok od 15 dana koji imamo za podnošenje žalbe i obratiti se Kantonalnom sudu u Zenici – kaže Huso Sarvan, predsjednik Sindikata „Zenicatransa“. 

Ostvaren je kontakt s predsjednikom SSSSV-a te je nakon žustrijeg razgovora dogovoren sastanak Glavnog odbora Sindikata koji će se održati u Sarajevu. 

Predstavnik radnika ovog zeničkog preduzeća Hazrudin Bilić demantirao je posljednje izjave gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

- Odgovorno tvrdimo, na osnovu podataka i činjenica koje smo dobili od šefa stanice, da je dnevna dobit Autobuske stanice u novembru iznosila 2.200 KM s PDV-om, ili 1.900 KM bez PDV-a. Otprilike u tim iznosima se kreće i dnevna dobit po ostalim mjesecima –kaže Bilić te dodaje na kraju da je gradonačelnik i dosad iznosio niz netačnih podataka u vezi s ovim preduzećem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.