USPJESI

Bh. učesnici kući se vratili s peharima i priznanjima

Održani „Svetosavski susreti-izviđači pjevaju“

Članovi Odreda “Klek“ iz Zavidovića. Avaz

Piše: Ar. M.

7.2.2020

Među 300 učesnika iz 24 izviđačka odreda iz 18 gradova regiona bili su i bh. izviđači koji su pobrali niz nagrada na 15. „Svetosavskim susretima-izviđači pjevaju“ u Beogradu.

Članovi izvođačkog odreda “Klek“ iz Zavidovića imaju razloga biti zadovoljni. Naime, na ovoj manifestaciji, koja je održana u Centru za kulturu "Vlada Divljan", gdje su pjevačke sposobnosti pokazali izviđački odredi iz Srbije i regiona, nagradu za najbolji glas Festivala dobila je Irma Hamzić, a članovima Odreda uručen je pehar za ukupan plasman.


Hamzić: Nagrada za najbolji glas. Avaz

Zavidovićani se se ovom prilikom predstavili s dvije kompozicije „Budi dio moga jata“ i „To je naš dom“, čije je tekstove napisala liderka IO „Klek“ Nadija Imširović, a komponirali su ih Adnan Čančar i Igor Hinger.

I drugi bh. predstavnici na ovoj muzičkoj smotri, također, bili veoma uspješni.

Članovi Odreda izviđača "Dr. Mladen Stojanović" Prijedor dobitnici su nagrade za najbolju pjesmu, a OI "Zvijezda" Vareš za najbolju muziku, brčanski izviđači osvojili tri pehara, drugo mjesto u kategoriji izviđači i planinke, najbolji tekst kompozicije "Hiljade malih šatora" i priznanje za najmasovniji odred, a zapažen nastup i priznanje dobili su i konjički izviđači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.