PROMOCIJA U ŽEPČU

Knjiga o Srebrenici historičara iz Njemačke

Kapitalno djelo s neprocjenjivim brojem podataka koji su argumentirani

R. Ag. / Avaz.ba

S predstavljanja vrijednog djela

Foto: R. Agić


U Željeznom Polju kod Žepča promovirana je knjiga " Srebrenica : Hronologija jednog zločina   ili šta se desilo sa Mirnesom Osmanovićem", njemačkog  historičara i novinara autora Matijasa Finka (Matthias).

Promotori knjige bili su književnik Hadžem Hajdarević,  saradnik Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Sabahudin Šarić, novinar Hamza Ridžal i  direktor "Dobre knjige" Izedin Šikalo.

  • Veliki interes za promociju

    Veliki interes za promociju

    Foto: R. Agić


Ridžal je predstavljajući knjigu  istakao da je to kapitalno djelo sa neprocjenjivim brojem podataka koji su argumentovano navedeni i koji trajno svjedoče o genocidu u Srebrenici. Šarić je naglasio da  knjiga ima svoju posebnost, pogotovo što je ona djelo jednog Nijemca, nekoga ko je neopterećen subjektivnim pogledom na genocid.

- U knjizi ima ima detalja koji se, možda, neće dopasti čitaocu, ali sve što je autor napisao u ovoj knjizi o genocidu je argumentirano. To ovu knjigu čini posebnom ali i jednim od najvažnijih dokumenata o genocidu  – istakao je Hajdarević.

Šikalo je naglasio da Željezno Polje nije slučajno izabrano za prvu promociju i da će svakog 11. u mjesecu , simbolizirajući 11. juli , biti organizirane promocije širom BiH .

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na