OO SBB TRAVNIK

Zuparević: Pozivam Travničane da izađu na izbore i glasaju

Mi hoćemo puno ostvarenje osnovnih ljudskih prava i sloboda za sve stanovnike općine Travnik kao što su pravo na obrazovanje, pravo na slobodu izražavanja i biračko pravo, rekao je Samir Zuparević

Sa ranije sjednice OO SBB Travnik. Arhiv

A. Ka.

11.11.2020

Općinski odbor (OO) Saveza za bolju budućnost (SBB) Travnik danas je održao pres-konferenciju na kojoj se obratio nosilac liste za općinsko vijeće Travnik prof. dr. Samir Zuparević, koji je istakao da su ljudi sa liste koju predvodi obrazovani, kompetentni, ostvareni i sposobni da provedu u djelo svoj izborni program.  

- Mi hoćemo puno ostvarenje osnovnih ljudskih prava i sloboda za sve stanovnike općine Travnik kao što su pravo na obrazovanje, pravo na slobodu izražavanja i biračko pravo. Pozivam sve punoljetne stanovnike općine Travnik da izađu na izbore i glasaju, poštujući sve epidemiološke mjere, jer ukoliko to ne urade i ne glasaju onda pristaju na ovakvo stanje u kome se svi zajedno nalazimo. Pozivam sve članove biračkih odbora i sve posmatrače da pošteno i korekno odrade svoj posao u procesu glasanja i brojanja glasova da izborna volja naroda nebi bila dovedena u pitanje. Izborne nepravilnosti se trebaju prijaviti općinskoj izbornoj komisiji, a eventualne izborne prevare su krivično djelo koje treba prijaviti i nadležnom tužilaštvu – kazao je, između ostalog Zuparević.

Najavio je da je vrijeme da se glasa za ozbiljne ljude koji će od Travnika napraviti općinu za 21. vijek. 

Kandidat za općinsko vijeće Travnik Prof. dr. Ramiz Kikanović je pozvao da se glasa za Elvedina Kanafiju kao najboljeg kandidata za načelnika općine Travnik.

Na kraju se obratila i kandidatkinja za općinsko vijeće Travnik Almasa Brkić koja se obratila svim ženama općine Travnik da izađu na izbore, te da glasaju za ženu.

Kako je kazala, zalagat će se za osnivanje sigurne kuće za žene i djecu koje su žrtve nasilja u porodici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.