GLASAJU I MLADI

Do 11 sati glasalo 17,38 posto registrovanih birača u Maglaju

Aladin Bašić (19) glasao je prvi put

Piše: N. Bradarić

15.11.2020

S jednog birališta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

U Općinskoj izbornoj komisiji Maglaj sačinili su presjek izlaznosti birača u 11 sati. Pravo glasa na području općine Maglaj ima 20.195 građana, a do 11 sati glasalo je njih 3.430 odnosno 17,38 posto.  

Na području općine Maglaj glasa se na 32 biračka mjesta, a 100 birača posjetit će članovi dva mobilna tima. Jedan mobilni tim pokriće novošeherski kraj, a drugi grad i progradska naselja.

Ono što smo mogli vidjeti na biralištima je da se građani u najvećoj mjeri pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, što nam je rečeno i na biračkim mjestima.

Primijetili smo i da mladi glasaju, neki po prvi put otkako su stekli punoljetnost. Aladin Bašić (19) glasao je prvi put.


- Odlično se osjećam danas. Mladi misle da se njihov glas ne čuje, ali ako nas dovoljno izađe na izbore, itekako možemo napraviti promjene. Do nas je - rekao nam je Aladin.

Haris Mustabašić u januaru je napunio 18 godina i prvi put izašao na jedne izbore.

- Drago mi je da sam iskoristio svoje biračko pravo da izađem na izbore i smatram da je izlazak na izbore naša građanska dužnost. Mlade počesto nije briga za stanje u državi, a trebalo bi da ih bude briga - dodao je Haris.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.