SAOPĆENJE

JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" nezakonito stekao pravo raspolaganja, Autobuska stanica od početka vlasništvo Grada Zenica

Bila ustupljena na korištenje JKP „Zenicatrans - prevoz putnika“, radi obavljanja komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju

Autobuska stanica u Zenici. Grad Zenica

Piše: E. Ma.

18.2.2022

Gradsko pravobranilaštvo Grada Zenica je dana 17. februara2022. godine, dostavilo Gradonačelniku Rješenje Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina.

Nakon provedene analize zemljišno knjižne dokumentacije/zemljišno knjižnih upisa/ i katastarskih podataka, u vezi sa pravom raspolaganja i korištenja zemljišta i objekta „Autobuske stanice“ Zenica, Služba za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina, provela je postupak i donijela citirano Rješenje, kojim se oglašava ništavim Rješenje Uprave za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina, broj: 10-30-3-39/00 od 27. marta 2000. godine, a temeljem kojeg je JKP „Zenicatrans - prevoz putnika“ d.d. nezakonito stekao pravo raspolaganja 1/1 na parceli označenoj kao k. č. n. p. broj: 1112/2 KO SP Zenica, zvanoj „Autobuska stanica“, površine 2285 m2, kojoj parceli po novom premjeru odgovara parcela k. č. n. p. broj: 557/2 KO Zenica I - saopćeno je danas iz Grada Zenice.

Dakle, „Autobuska stanica Zenica“, sa pripadajućim zemljištem je od početka u kontinuitetu u vlasništvu Grada Zenica, s tim što je bila ustupljena na korištenje JKP „Zenicatrans - prevoz putnika“, radi obavljanja komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.