ZENICA

Gradonačelnik Kasumović posjetio radnice apoteke Mr. Weiss koje su bile na meti razbojnika

Treba odati priznanje radnicama koje su, kako sam informisan, postupile hrabro i profesionalno u ovoj situaciji, kaže gradonačelnik

Kasumović s radnicom apoteke. Grad Zenica

Piše: E. Ma.

4.3.2022

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je apoteku Mr. Weiss u kojoj je prije dva dana uz prijetnju oružjem izvršeno razbojništvo, a koja djeluje u svojstvu Javne ustanove Apoteka "Zdravlje" Zenica i jedina je dežurna apoteka koja radi tokom cijele noći u gradu.

Kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Kasumović, odlučio je posjetiti hrabre radnice apoteke koje odgovorno i predano rade svoj posao.

- Nažalost, svjedočili smo nemilom događaju koji se dogodio, a zbog kojeg su radnice pretrpjele strah. Na takvu pojavu nemoguće je ostati ravnodušan, međutim, treba odati priznanje radnicama koje su, kako sam informisan, postupile hrabro i profesionalno u ovoj situaciji. Zato sam došao da ih posjetim, ali i pružim podršku -  rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ovu priliku gradonačelnik je iskoristio da razgovara i sa direktoricom Mirsadom Strika, koja je iznijela trenutne probleme sa kojima se ova ustanova suočava, ali i načinima na koje bi se moglo poboljšati funkcioniranje ustanove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.