LIFESTYLE

Frizerski salon se htio pohvaliti frizurom, a promakla im tetovaža modela koja je zgrozila javnost

Avaz.ba

5.8.2017

Jedan od najpopularnijih frizerskih salona u Sydneyu na Instagramu je podijelio fotografiju jedne od frizura koje su napravili, a nekako im je promakla nacistička tetovaža na vratu njihovog modela.

Salon "Strands of Colour Hair and Beauty" objavio je fotografiju svoje verzije punđe s pletenicom, no nakon što su podignuli kosu ukazala se tetovaža "Mein Führer", naziva koji se koristio za Adolfa Hitlera za vrijeme njegove vladavine Njemačkom.

Nakon niza negativnih komentara, salon je fotografiju obrisao.

- Naš salon ne podržava nikakve organizacije ni njihove stavove. Objavili smo fotografiju rada kojim se ponosimo, ne primijetivši tetovažu klijentice. Fotografija je uklonjena,a ubuduće ćemo temeljitije pogledati fotografije prije objave - poručili su iz salona.

To nije umirilo nezadovoljne korisnike Instagrama.

- Nema šanse da vam je promakla ta tetovaža, ovo je potpuno neshvatljivo - samo je jedan od blažih komentara.

- Sramotno je da bijeli šovinisti posjećuju salon u kulturološki najrazličitijem dijelu grada. Očito i nacisti moraju održavati svoju plavu kosu, no niste se baš trebali hvaliti s njihovim frizurama - poručio je drugi.

- Objavili su bez srama fotografiju nekoga s nacističkom tetovažom. Odvratno i neprihvatljivo, od sada idem u drugi salon - poručio je treći komentator. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.