LIFESTYLE

Ovo je osam "staromodnih" poklona koje bismo i dalje trebali darovati

Avaz.ba

14.8.2017

Kada je u pitanju biranje poklona, danas postoji pregršt opcija i prekrasnih stvari koje možemo darovati dragim osobama. Ono što se nekad poklanjalo sada se smatra staromodnim, no zapravo je riječ o vječnim klasicima koje bismo voljeli darovati, ali i dobiti.

Riječ je o osam poklona za kojima uvijek možete posegnuti ako vam nedostaje inspiracije.

1. Staklenka s hranom

Domaći džem od jagoda je slatki poklon na kojem će svi uvijek biti zahvalni. Staklenku nemojte zaboraviti označiti i napisati datum kada ste džem napravili.

2. Buket svježeg cvijeća

Ovakakav poklon se danas rijetko daruje, a zapravo je je riječ o jako lijepoj gesti. Ako ne želite pokloniti samo buket, možete kupiti i vazu te cvijeće staviti u nju.

3. Kupljene poslastice

Ako nemate vremena sami nešto napraviti, a ne želite kupiti obične grickalice, uvijek možete kupiti pečene poslastice poput krofni, kolačića ili kiflica.

4. Boca omiljenog vina

Ljudi sve manje poklanjanju boce vina jer ih je strah kako se neće svidjeti namijenjenim osobama. Kako bi ovaj dar bio osobniji, poklonite im bocu vašeg omiljenog vina.

5. Domaći deserti i slastice

Ako, pak, imate vremena, ispecite pitu ili kolač za koje znate da će se svidjeti osobi kojoj ćete taj desert donijeti. Bit će itekako oduševljeni ovim ukusnim iznenađenjem.

6. Biljke, cvijeće ili začinsko bilje

Poklanjanje biljki, cvijeća ili začinskog bilja nekad je bilo vrlo popularno. Takvi pokloni i danas su vrlo poželjni, pogotovo kao dar za useljenje u novi dom.

7. Svijeća ili eterično ulje

Ako znate kakve mirise određene osobe obožavaju, ovo je onda odlična ideja. Takvom lijepom gestom pokazat ćete koliko dobro zapravo poznajete nekoga.

8. Uokvirena ilustracija

Još jedna stvar koja može poslužiti kao odličan dar za useljenje. Naravno, ne moraju to biti isključivo uokvirene ilustracije, već mogu biti i posteri ili fotografije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.