Svijet strepi: Šta je čuveni Nostradamus predvidio za 2017. godinu?

(D. K.)
04.09.2017 19:54

Početkom ove godine objavljena su proročanstva koja je prorekao najpoznatiji prorok ikada Nostradamus.

Njegova knjiga "Proročanstva" napisana je u stihovima, a svaki katren predviđa neki događaj iz budućnosti.

Među njima su i oni iz 2017. godine, a neki vjeruju da je prorok predvidio i pobjedu Donalda Trampa (Trump) na američkim predsjedničkim izborima.

Ovo su još neka od njegovih predviđanja za ovu godinu:

Poplave i suša

Duga neće biti viđena 40 godina. Idućih 40 godina bit će viđena svaki dan. Suhe zemlje će biti sve više, a i velikih poplava kad duga bude viđena.

Bitka u suton

Ne tako dugo, prije nego što sunce izađe, bitka će započeti. Velika će nacija biti nesigurna. Morska luka neće dati odgovor, most i grob će biti u stranim zemljama.

Mali odmor na Zemlji

Pošasti ugašene, svijet će postati manji, dugo će zemlje biti nastanjene u miru. Ljudi će sigurnije putovati kroz nebo preko zemlje i mora, ali onda će ratovi ponovo započeti.

Kraljevski skandal

Pisma su pronađena u kraljevskoj škrinji bez potpisa i imena autora. Prevara će prikriti ponude tako da ne saznaju ko je ljubavnik.

Neobična verzija životinjske farme

Lisica će biti izabrana, a da ne izgovori nijednu reč, glumeći svetost u javnosti nakon čega će iz ničega postati tiranin, stavljajući nogu na grlo najvećim ljudima.

Oslabljeni Zapad

Dvaput postavljen i dvaput oboreni Istok također će oslabiti Zapad. Njegov protivnik, nakon nekoliko bitaka progonjen morem, past će u vrijeme preke potrebe.

Tagovi

Nostradamus
NA VRH