LIFESTYLE

{DANAS JE NAJBOLJE OSTATI KUĆI /} Ovo je najgori dan u godini zbog fenomena koji se nije dogodio više od 350 godina

Avaz.ba

21.12.2017

Kao da decembar nije dovoljno lud, što s bizarnim promjenama vremena, što s retrogradnim Merkurom, prema astrolozima najgore tek slijedi, s tim da se za današnji dan, 21. decembar, predviđa da će biti najgori dan u 2017. godini. 

Nejl Spenser (Neil Spencer), astrolog i autor, otkrio je da se ovogodišnji solsticij razlikuje od ostalih u prošlosti, jer će se prvi put od 1664. godine Sunce preseliti u Jarac, samo satima nakon što Saturn napravi isto precizno pomicanje – to će uzrokovati da se sunce i Saturn zapravo podudaraju, fenomen za koji se očekuje da će imati vrlo neugodne posljedice.

Savjet - oprez

Također, savjetuje da budete oprezni 21. decembra jer se sve što radite danas može osjećati teže od uobičajenog, a pokretanje nečega novog može imati “dugoročne posljedice”. Zimski solsticij označava najtamniji i najkraći dan u godini na sjevernoj hemisferi, s obzirom na to da je Sunce na svom najjužnijem položaju, izravno iznad Tropskog Jarca. 

Internet-stranica Lunar Living navodi: 

- Danas se možete osjećati ograničeno, ali nemojte dopustiti da vam taj osjećaj utječe na vaše obveze.” 

Podijelila je i mjere koje biste trebali poduzeti na ovaj dan: 

- Posvetite se poslu, a onda ćete biti uistinu slobodni učiniti kako god želite. Vaša razina energije može biti niska, ali nemojte to koristiti kao izgovor da ne date sve od sebe.

Isto tako, prilikom pronalaženja rješenja za svoje probleme, pobrinite se da su oni u najboljem interesu svih, a ne samo u vašemu. 

- Ako je vaša vizija samo za sebe, ono što stvorite ne može trajati: to mora biti za neko veće dobro”, navodi se na stranici.

Kao da ta upozorenja nisu dovoljno zastrašujuća, na blogu Feng Shui Jayashree Bose, objavljena su njihova astrološka predviđanja za ovogodišnji solsticij. Piše kako će 21. decembar biti problematičan, a svaku važnu aktivnost treba izbjegavati po svaku cijenu. 

Posao koji ćete raditi danas mogao bi kasniti, a suočit ćete se s mnogim preprekama koje će vas pratiti do januara 2018. godine. 

Izbjegavajte sastanke

Izbjegavajte sastanke, bez obzira na odluke koje donosite, one neće biti konačne, već će se promijeniti, piše "Daily Mail".

Izbjegavajte putovanje na ovaj dan, osim ako vam nije primamljivo čekanje na aerodromima, na željezničkoj ili autobuskoj stanici.

Možda je najbolje da danas ostanete kod kuće, naravno, ako ste u mogućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.