ZANIMLJIVOSTI

Spasio je od smrti, a ona je njega izvukla iz pakla droge

Instagram

24.sata.hr

25.7.2018

On je bio teški ovisnik, a ona drugi put pred eutanazijom. Pit bul Klovi (Clove) potpuno mu je promijenila život. Naučila ga je kako živjeti u sadašnjosti, uživati u životu, ali i kako opraštati sebi i drugima.

Bio je trijezan dvije godine, bez posla. Odlučio je da želi imati psa. Ugledao ju je na Facebook stranici azila i odlučio da je želi upoznati. Uselio se u novi stan i dobio poziv iz azila. Kada ju je preuzeo, Klovi je bila uplašena, tužna i nije ga htjela ni pogledati.

Znao je da treba steći njeno povjerenje, ali nije znao kako. Nije ni pomišljao da će jedan odlazak u park potpuno promijeniti Klovi.

Sljedeći dan, kada je odveo u park, Klovi je poludjela od sreće. Nije bila onaj isti depresivni pas kao prije. Uživala je u slobodi i trčala od sreće.

Odlučio je slušati što ona želi. Nikada nije išao u šetnje šumom, a kamoli planinario. Ali shvatio je da je to jedino mjesto gdje će se njih dvoje povezati. Zajedno su učili planinariti i kako se penjati. Planinarenje im je postalo oblik terapije koja ima je nevjerovatno pomagala.

- Ovakav oblik mentalne povezanosti kakvu imam s njom nisam iskusio ni s jednim čovjekom. Jedno drugo guramo naprijed i ne odustajemo - rekao je P. J.

Ovaj nevjerovatan dvojac popeo se na nebrojeno planina. 

- Ne znam proučava li ona karte dok sam na poslu, ali kada planinarimo, ona tačno zna gdje treba ići. Uvijek je pratim i nikada se nismo izgubili - kroz smijeh je rekao njen vlasnik.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.