HUMANOST Patriša je dobila unapređenje, a baš taj dan trebala je proći kontrolu

Beba počela plakati tokom leta, svi hvale stjuardesu za ono što je uradila

Putnica na rubu plača rekla kako je ostala bez mliječne formule

Avaz.ba
08.11.2018 17:44

Foto: Facebook

Stjuardesa s Filipina pomogla je putnici i podojila njenu gladnu bebu koja je plakala tokom leta te dobila brojne pohvale za svoj čin na društvenim mrežama.

Stjuardesa Patriša Organo (Patrisha) na Facebooku je opisala događaj s ranojutarnjeg leta "Philippine Airlinesa" 6. novembra, a njena objava postala je viralna na društvenim mrežama.  

Patriša je napisala kako je čula plač "koji će vas natjerati na bilo šta da pomognete" te je došla do majke i pitala je li sve uredu. Putnica joj je, zatim, na rubu plača, rekla kako je ostala bez mliječne formule.

- Osjetila sam da me stegnulo oko srca. Nema mliječne formule u avionu  - piše. Uprkos planiranoj kontroli tog dana, Patrišin majčinski instinkt je prevladao. Kao zagovornica dojenja, ponudila je svoje mlijeko kako bi nahranila dijete i smanjila brigu uzrujane majke.

Dvadesetčetverogodišnja stjuardesa, i sama majka 9-mjesečne kćerkice, hranila je bebu toliko dugo dok nije zaspala, a zabrinuta majka iskreno joj je zahvalila.

Prije dva mjeseca, Patriša je dobila unapređenje, a baš taj dan trebala je proći kontrolu. 

- Bila sam u pravu. Ovaj let bio je poseban, toliko poseban da sam se uspjela kvalificirati kao evaluator, ali i uspjela sam pomoći - napisala je. 

Podojila sam dijete strankinje tokom leta - dodala je.
NA VRH