EROTIKA

Ako se rijetko seksate: Ženama slabi libido, a muškarcima jača

Vaš seksualni izbor isključivo je vaša privatna stvar

Razmišljate li često ovim navikama. Arhiv

Avaz.ba

12.12.2018

Dobre ljubavnice u krevetu spajaju erotske vještine s pozitivnim seksualnim stavom i strašću, tvrdi Suzan Krejn Bakos (Susan Crain), autorica knjige “Sex Bible for Women: The Complete Guide to Understanding Your Body, Being a Great Lover, and Getting the Pleasure You Want”.

- Pogrešna uvjerenja i stavovi prema seksu mogu ograničiti vaš seksualni život i sputavati seksualnost. Nemojte misliti da ćete korištenjem vibratora postati ovisni o njemu te da vas muškarac više neće moći seksualno zadovoljiti i dovesti do orgazma. Također, nemojte vjerovati da su tridesete godine u kojima žene doživljavaju seksualni vrhunac ni da znakovi menopauze donose i kraj seksa jer su tad žene ''osušene'' - kaže autorica i dodaje da, ako vjerujete u navedene zablude o seksu, vrijeme je da ih zamijenite novim, pozitivnim seksualnim stavom.

Naslovnica pomenute knjige. Screenshot

- Vaša uvjerenja utječu na vaše ponašanje. Stavovi su poput glasova u glavi koji vas mogu ograničavati na ono što ste čuli ili ohrabrivati da pronađete svoje seksualno samopouzdanje. Da biste razvili seksualno pozitivne stavove, morate vjerovati da zaslužujete imati dobar seksualni život i da imate pravo na orgazam. Vaš seksualni izbor isključivo vaša privatna stvar i trebate se ponositi njime. Pozitivan stav prema seksu je važan jer seksualno snažne žene lakše doživljavaju orgazam i češće biraju partnere koji ispunjavaju njihove potrebe. One, također, grade svoju seksualnost neovisno o vezama u kojima se nalaze - tvrdi autorica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.