SRETNA TROJKA Nagovještaj ljubavnog trougla počeo se stvarati 2018.

Supružnici se zaljubili u istu ženu, zaprosili su je i sada žive zajedno

Vjenčanje sljedeće godine

Avaz.ba
19.07.2019 14:44

Muž i žena zaljubljeni u istu djevojku

Foto: Ilustracija

Nagovještaj ljubavnog trougla počeo se stvarati 2018. godine, kada je Rozi Halej (24) iz Brisbejna u Australiji suprugu priznala da je biseksualka te da bi voljela biti bliska s drugim ženama.

Dva mjeseca kasnije Rozi i suprug Taj (23) upoznali su Peti (23) na Tinderu i oboje su se zaljubili u nju, ali i ona u njih.

Na kraju su se toliko zbližili da su odlučili zajedno živjeti. Rozi je čak zaprosila Peti dok joj je suprug bio kao pripadnik odbrane raspoređen na Bliskom istoku. On je prosidbu pratio putem Skajpa.

Kada je došao kući, i on ju je zaprosio. Kažu da će se sve troje vjenčati sljedeće godine, no nisu pojasnili kako to planiraju izvesti i da li se takva zajednica smatra legalnom.

- Poliamorija je etička, autentična ljubav koju svako od nas potiče i podržava. Biti u trostrukoj ljubavnoj vezi znači više ljubavi, više razumijevanja, više ohrabrivanja - rekla je Peti.

Prosidbe je, kaže, nisu iznenadile. Na dan kada je on kleknuo, a ona pristala, već su sve troje bili u kupovini stvari potrebnih za veliki dan.- Kada se spustio na koljeno i zamolio me da mu budem supruga, srce mi je stalo. Rekla sam mu da ću se udati za njega svaki dan ako bude to tražio - prisjetila se.

Rozi nije bila ljubomorna, već sretna što će ih biti više i što će imati još nekoga uz sebe.- Bila sam nevjerovatno nervozna prije nego što sam je pitala da se uda za mene. Planirala sam to mjesecima i odlučila da sačekam njen rođendan - rekla je Rozi.

- U našem odnosu nema ništa loše ili nemoralno. Svi se volimo, jako. To nije nekakav seksualni, religijski ili neki drugi kult. Imamo slobodnu volju, svoj identitet i svoju ljubav, koja je jednako lijepa kao i ljubav između dvoje partnera - dodala je, a prenosi "The Sun".

Tagovi

Žena Veza Ljubav

Komentari

NA VRH