EKSPERIMENT

Dečka je natjerala da spavaju s lukom u čarapama, ujutro su bili zaprepašteni

Ona je istakla i da je dan kasnije ponovila eksperiment, kao i za mjesec dana, i da se desilo isto

Luk se stavi u čarape. Printscreen

A. Ču. / Avaz.ba

29.8.2019

Dženifer Tomspon godinama je posvećena izučavanju zdravog načina života i onog u skladu sa prirodom, pa nije neobično što rado i često isprobava različite trikove sa ljekovitim biljem, voćem i povrćem, a njena caka sa lukom već veoma dugo "živi" na internetu.

Naime, ona je isprobala starinsku metodu za detoksikaciju organizma koja preporučuje da prespavate sa kolutovima crnog luka u čarapama, a nakon isprobanog eksperimenta tvrdi da nemate šta da izgubite!

Dženifer je zajedno sa dečkom isprobala ovaj trik, a kaže da je imao fantastično dejstvo na njen organizam i da se praktično preko noći rešila 90 posto simptoma alergije.

- Nakon pola sata, počela sam da osjećam djelovanje - drhtavicu, gorušicu, toplotu u glavi... Oči su mi suzile kao da sam sjekla luk, imala sam ukus luka u ustima! Jasno je da se nešto dešavalo i da su se sastojci iz luka apsorbovali u organizam, a ujutru kada sam sa dečkom poredila osjećaj - ispostavilo se da je on imao strašnu noć i da je jedva spavao. I ja sam se osećala umorno i slabo, ali na neki način bolje - započela je ona, a potom dodala zašto smatra da "čarape od luka" zapravo djeluju.

- Pravi razlog zašto smatram da je upalilo jeste zato što je 90 posto mojih simptoma sa alergijom i kihanjem nestalo. Nos mi više nije curio, oči svrbjele i kihnula sam možda dva puta tog dana. Svako ko pati od alergije treba da proba ovo - donijeće mu olakšanje. 

Ona je istakla i da je dan kasnije ponovila eksperiment, kao i za mjesec dana, i da se desilo isto - simptomi alergije su se primjetno smanjili za manje od 24 sata.

Inače, sve što vam je potrebno za "čarape od luka" jesu sokne i polovina glavice crnog luka. Kolutove luka podelite u obe čarape, obujte ih i prespavajte tako.

Tompsonova tvrdi da crni luk pomaže i pri simptomima prehlade, a pomaže i borbi protiv različitih virusa i bakterija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.