MINUTA

Prostaci i sinovi

Takva vam je gradnja u SDA

Piše: Bakir HADŽIOMEROVIĆ

1.4.2019

Prošlosedmični napad Huse Ćesira na novinara “Žurnala” Adija Kebu tragična je demonstracija prostakluka tajkuna izdžikljalih ispod SDA šinjela. Novogradski kabadahija zablistao je u prirodnoj ulozi papka. Nije prvi, nije posljednji! Čuli ste, uostalom, priču kad se izvjesni Muamer hvalio jaranu iz Asocijacije mladih SDA opisujući nemili događaj koji se odigrao pred kapijom firme u očevom vlasništvu.  

“Vidimo frajera kako nešto snima... Šta, ba, on ima da snima? Hu is ju, mislim se. I krenemo obadvojica spontano prema uljezu. On s kamerom, ja i babo sami.” Tako je i zabilježeno!

Brutalno iživljavanje bahatog oca i njegovog navaspitanog nasljednika sa sigurne distance posmatraju građani koji se znatiželjno zaustavljaju na cesti. Nikom ne pada na pamet da pomogne nedužnoj žrtvi porodičnog terora. Iz propalih sjedišta polovnih automobila neljudi kukavički gledaju igrokaz siledžija.

Slušaju kočijaške psovke, aplaudiraju uličnom nasilju. Jer, pomoći čovjeku u nevolji teški je haram za neiskrene vjernike i dežurne patriote, a upravo se takvih licemjera, mumina i domoljuba ovdje najviše nakotilo.

Inače, Ćesiri se u širem sarajevskom srezu vode kao jedna od najmoćnijih familija iz nepotističkog lagera vladajuće stranke. Suvereno raspolažu tenderima, rastaljuju budžetski novac, dodjeljuju unosne poslove, komanduju hordom plaćenika. Zamislite, čak su i načelnika novogradske betonske džungle uknjižili u trajno vlasništvo.

Semir Efendić jeste vjerodostojna slika i prilika kadrova uzgojenih u Ćesirovom brlogu. Dresiran da bude bahat, drzak, sklon krivičnim djelima.

U civiliziranom svijetu, skandali poput dotičnog, zakonski se sankcioniraju i društveno osuđuju. Ali, nismo mi te sreće. Naprotiv! Očekuje se da Ćesir poslije svega dodatno utvrdi položaje unutar stranačke halke. Takva vam je gradnja u SDA.

Tamo, naprosto, uvažavaju prostake dugih jezika i kratkih fitilja. Ko ne vjeruje, nek' pregleda javne nastupe Sebije Izetbegović. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.