MINUTA

Za odron spremni!

Kolinda u Blajburgu, BrUna i HaSSo na izborima, Kordić kao knjiški junak...

Piše: Bakir Hadžiomerović

10.5.2019

Poklonila se u crnini blajburškim žrtvama taman na sedamdeset i četvrtu godišnjicu antifašističkog oslobođenja Zagreba od ustaškog terora. Istoga dana obišla i manje poznata stratišta gdje su skončali bojovnici poraženog poglavnika Ante Pavelića. A već sutradan s Pantovčaka poslala čestitku povodom Dana pobjede nad fašizmom. 

Običnom je smrtniku, naravno, nedostižno to što Kolindi Grabar-Kitarović k'o od šale polazi za (st)rukom. Za nepuna dvadeset i četiri sata u stanju je odigrati potpuno suprotstavljene uloge. Biti predsjednica punopravne članice Evropske unije, ali i poglavnica upokojene tvorevine Trećeg rajha!  

Za razliku od nekadašnje uzdanice Ive Sanadera i NATO saveza, desničarska barbika Lijepe naše, Bruna Esih, jelte, ne preferira ideološke lupinge unutar vlastitog svjetonazorskog diskursa. Pošto je Pavelić polovinom prošlog stoljeća definitivno poražen, uslijedila je, tvrdi BrUna, višedecenijska okupacija Zagreba. „To je tragičan dan hrvatske povijesti“, fejzbukovski transparentno zaključuje omiljena konkubina gatačkog filoustaše Zlatka Hasanbegovića.

Nedavno se ispred zagrebačkog sjedišta njihove opskurne stranke zavijorila zastava zločinačke NDH. Inertne policijsko-pravosudne institucije susjedne države po ustaljenom običaju nisu poduzele higijensku akciju uklanjanja stijega. Drska je provokacija, inače, izvedena u sklopu aktuelne predizborne kampanje za evropske izbore, na kojima se BrUna i HaSSo bore za poslaničke mandate od devet hiljada eura. Kako je naopako krenulo, Evropa će ih uskoro bolje upoznati. Malo je reći - Zasluženo!

Jučer je u hrvatskoj prijestolnici promovisana knjiga nastranog akademika Josipa Pečarića o notornom ubici Dariju Kordiću. Objavljivanje literarnog odrona presuđenom ratnom zločincu uveličao je i sisački biskup Vlado Košić. Sastali se, tako, (ras)pop i falsifikator kako bi pred očima zapuštene publike zakucali nove anticivilizacijske hvalospjeve na račun zlikovca odgovornog za smrt najmanje 116 nevinih ljudi.

Dakle, Kolinda u Blajburgu, BrUna i HaSSo na izborima, Kordić kao knjiški junak.. Ispravite me ako griješim, ali izgleda da je Hrvatska u totalnom curku!


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.