KOLUMNE

Uzburkao Otok

Frenk Lampard

A.Č.

4.8.2014

Danas osim političara na visokim pozicijama koji su u stanju izazvati internacionalne sukobe samo još vrhunski sportisti mogu uzburkati javnost do granica mržnje. Posebno kada je u pitanju fudbal, sport koji je još davno preuzeo ulogu bojnog polja.

Tako je trenutno glavna priča na Otoku Frenk Lampard (Frank), čovjek koji, čini se, čitavu vječnost igra za Čelzi, no koji više tamo neće igrati. Navijači bi mu nekako i prešli preko toga, no činjenica da će pola godine provesti na posudbi u Mančester sitiju izazvala je salve mržnje u plavom dijelu Londona. A čovjek ni luk jeo ni luk mirisao.

Nakon što mu je istekao ugovor s Čelzijem, otisnuo se u SAD i potpisao za tamošnji Njujork siti, no kako prvenstvo preko bare počinje tek u martu, klub je odlučio poslati ga u "bratski" Siti (budući da ista grupacija ima najveći vlasnički udjel u oba kluba).

Lampard je za Čelzi igrao od 2001. godine i rekorder je po broju golova u ovome klubu (211 na 648 odigranih utakmica). Rođen je 20. juna 1978. godine u Romfordu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.