KOLUMNE

Miljenik publike

LIČNOST DANA Branko Đurić Đuro

Autor:M. Ču.

19.1.2015

Slavni komičar, reditelj i muzičar Branko Đurić Đuro svojim novim projektom, urnebesnim stand-up šouom „Đurologija“ probudio je nesvakidašnju zainteresiranost u regionu, posebno u bh. prijestonici, gdje je još od „Nadrealista“ i „Audicije“ apsolutni miljenik publike.

Đuro je sada na dobrom putu da svojim prepoznatljivim humorom obori sve rekorde gledanosti u Sarajevu, čemu u prilog ide činjenica da su ulaznice za premijeru „Đurologije“, koja je planirana za 6. februar u Bosanskom kulturnom centru (BKC), rasprodate za pola sata, a isto se dogodilo i s ulaznicama namijenjenim za reprizna izvođenja 7., 8. i 9. februara. No, interesiranje i dalje postoji.

Očigledno je da se Sarajevo zaželjelo „tipičnog lokalnog Sarajlije“, voditelja „Đurinih kućnih čarolija“, čovjeka kojeg pamtimo i po uzrečici: „Joj razlike, drastićne razlike“...

Branko Đurić rođen je u Sarajevu 1962. godine. Uporedo s televizijskom i pozorišnom slavom, redao je zapažene uloge u kultnim filmovima „Ovo malo duše“, „Kuduz“, „Dom za vješanje“, „Ničija zemlja“... Tokom rata preselio se u Sloveniju, gdje je postigao veliki uspjeh rediteljskim prvjencem „Kajmak i marmelada“, gdje glumi sa suprugom Tanjom Ribič. Đuro je uspješan i u muzičkim vodama, kao frontmen grupe „Bombaj štampa“.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.