KOLUMNE

Skromni spasilac

Elvis Hodžić

Al. B.

13.8.2015

Priča s Drine, o mladiću koji je žrtvovao vlastiti život da bi iz brzaka nepredvidljive rijeke spasio petnaestogodišnjeg dječaka, potvrđuje da će ova država uvijek imati svoje heroje. Ljude koji su svuda oko nas, u našem komšiluku, koji čekaju da u odsudnom momentu reagiraju, naprave podvig, pa se ponovo vrate svojim svakodnevnim obavezama kao da se ništa nije ni desilo. 

Vojnik Elvis Hodžić vjerovatno bi šutio o događaju u kojem je demonstrirao sve ono što je naučio tokom obuke u Oružanim snagama BiH da našoj redakciji pažnju na čin vrijedan divljenja nisu skrenuli njegovi prijatelji. Skromnost ovog vojnika iz kasarne “Kosova” kod Ustikoline, koji se već vratio obavezama u službi, dodatni je razlog da mu posvetimo ovu rubriku i barem na ovaj skroman način odamo priznanje za ono što je učinio.

Podsjetimo, tokom odmora na plaži pored Drine Hodžić je ugledao dječaka Elmina Papračanina kako gubi bitku sa snagom vode na mjestu na kojem je Drina duboka desetak metara. Bez razmišljanja je skočio i zaplivao, gledajući dječaka kako tone posljednji put. Hrabre sreća prati, pa ga je uspio već u prvom pokušaju uhvatiti za ruku i plivajući jednom rukom dovući do obale.

Elvis Hodžić rođen je 20. februara 1993. godine. S Azeminom je u braku devet mjeseci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.