LIČNOST DANA

Ministar i smog

Čelniku resornog ministarstva za gušenje Sarajlija svi su krivi osim njega

Lukić: Na čelu Ministarstva skoro 12 godina. Arhiv

A. T.

7.12.2018

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomir Lukić, nakon tri mandata provedena u foteljama, iz kojih se trebao pobrinuti i da se Sarajevo izbori sa smogom, konačno je, evo, našao krivca za zagađen zrak u glavnom gradu BiH.

Pred zastupnicima na posljednjoj sjednici Skupštine Sarajevskog kantona za gušenje u smogu okrivio je mjerač zagađenosti Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i medije!

Vječiti kantonalni ministar pri tome ni riječi nije rekao o tome kako je potrošio skoro 12 godina mandata u Vladi KS i zašto za to vrijeme nije uspio izraditi ni studiju o zagađenosti u Sarajevu i okolici. To nije znao uraditi, ali je znao uputiti apel građanima da "svojim djelovanjem smanje utjecaj na kvalitet zraka".

I dok Lukić bude i dalje razmišljao kako će glavni grad države prodisati uvođenjem sistema par-nepar, građani će se i dalje gušiti u smogu, čekajući bar dašak vjetra da s obala Miljacke ugledaju Trebević, Hum, Igman... Da vide, kao u dva protekla dana, plavo nebo i zubato Sunce.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.