LIČNOST DANA

Kad se političar igra urednika

Nije Komšić prvi nadobudni političar koji je pokušao uređivati “Avaz” i koji u tom naumu nije uspio

Komšić: Mršavi rezultati višegodišnjeg učešća u vlasti

Piše: R. I.

6.3.2019

Tekst objavljen u ponedjeljak u “Dnevnom avazu” o planu Željka Komšića da ukloni predsjednika Socijaldemokratske partije Nermina Nikšića kao smetnju i otvori sebi prostor za koaliciju sa Strankom demokratske akcije, očito je šefa Demokratske fronte pogodio u žicu. 

Poznati motivi

Nevješto pokušavajući da prikriju ljutnju što je reflektor javnosti usmjeren na njihovu dvoličnu igru i opći utisak da su oni svojevrsni trojanski konji SDA u opozicionim redovima, Komšić i Demokratska fronta idu toliko daleko da se postavljaju u ulogu velikog brata – urednika i cenzora u medijima.

Tako bi Komšić da zabrani da se u “Avazu” oglašavaju i Nermin Nikšić, ali i ugledni intelektualci i analitičari Nedžad Latić i Enver Kazaz, koje podrugljivo naziva “ljevičarskim maškarama”.

Nije Željko Komšić prvi nadobudni političar koji je pokušao uređivati “Avaz” i koji u tom naumu nije uspio. A nisu ni nepoznati motivi zbog kojih on to radi.

Jer, slika predsjednika DF-a u ogledalu slobodnih medija nije baš tako ružičasta i lijepa kakvu je zamišljaju on i njegove partijske skutonoše.

Malo je, naime, političara u BiH koji su dobili toliko šansi da naprave pozitivan rezultat za BiH, a da su im rezultati tako mršavi. Iza njega, u principu, ostaju samo političke frazetine i demagoški vic - pokušaji da se predstavi kao opća mjera patriotizma.

Pomoć SDA

Tako se ponašao i dok je bio načelnik Novog Sarajeva i dok je bio ambasador BiH u Beogradu, a tako se ponaša u svim mandatima člana Predsjedništva BiH.

Pri tome ga je za prvi i drugi četverogodišnji mandat izgurao SDP, kojeg sada pokušava bušiti i srušiti iznutra, a kad je u pitanju aktuelni treći mandat, malo je onih koji vjeruju da je njegova izborna pobjeda čista, odnosno da nije posljedica nesebične pomoći SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.