LIČNOST DANA

Nedim Lipa: "Krivac" za dobru zabavu

Organizirao 9. “Coca-Cola Sarajevo Holiday Market”

Lipa: Dobar organizator. Avaz

Piše: Ml. D. / Avaz.ba

15.1.2020

Devetu godinu zaredom „Coca-Cola Sarajevo Holiday Market“ otvoren je paljenjem velike jelke u parku Hastahana. Danima je park bio pun najmlađih i njihovih roditelja, ali i mladih koji su se dobro zabavljali uz svirku uživo.

Organiziran je u ovom prostoru i Porodični dan Općine Centar koji je okupio brojnu djecu i roditelje. Ulice uz „Holiday Market“ svijetlile su kao u svjetskim metropolama, čula se muzika, prolazile kolone mladih...

A za to je glavni „krivac“ Nedim Lipa, generalni direktor „Sarajevo Navigator Foundationa“, pokretač brojnih zanimljivih događaja u gradu. Pravo dijete sa sarajevskog asfalta. Poznat i po tome da ne zaboravlja staru raju, pa ih okuplja dok traje „Market“.

Nedim Lipa. Avaz

A prve korake napravio je u „Dnevnom avazu“, odmah negdje na počecima izlaženja najčitanije i najtiražnije bh. dnevne novine.

Došao je na vrata, s tekom i bijelim mantilom ispod ruke, pravo iz škole... Rekao je: „Ja bih radio kao novinar ako može“, onako preko naočala. A imao je, koliko se sjećam, 16 ili 17 godina. I bio je dobar, ništa mu nije bilo teško, deset puta otići u grad, ako treba.

A iduće godine bit će jubilej. Deseti „Coca-Cola Sarajevo Holiday Market“. Samo naprijed, fini dječače!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.